Tomaten-paprikasoep met groentenvermicelli

Als soepliefhebber experimenteer ik graag met nieuwe combinaties. Tomatensoep vind ik altijd erg lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Zo heb ik een nieuw lekker en gezond recept gemaakt voor tomatensoep met rode paprika en als extra vulling groentenvermicelli. Deze heb ik zelf gemaakt van courgette, waar ik dunne sliertjes van heb gemaakt met een handige spiraalsnijder. Deze heb ik gekocht bij Bol.com. De andere sliertjes zijn worteljulienne. Deze heb ik kant en klaar gekocht, maar uiteraard kun je die ook zelf maken met een rasp of spiraalsnijder.

De tomaten-paprikasoep met groentenvermicelli is helemaal vegan. Wil je graag room toevoegen of gehaktballetjes, dan kan dat uiteraard. Gebruik je eigen fantasie. Alleen als dit geen plantaardige room of gehakt is, dan is de soep niet meer vegan.

Omdat alleen maar groente is gebruikt, bevat deze soep weinig calorieën. Het past dan ook prima in het TipTopper dieet.

Ingrediënten

Voor 2 personen (ca. halve liter soep)

  • 500 gram (tros)tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram courgette
  • 150 gram worteljulienne (geraspte wortel)
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 200 ml water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • ½ tablet groentenbouillonblokje of 2 theelepels groentenbouillonpoeder (zie ook blog over bouillonpoeder)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout
Tomaten-paprikasoep met groentenvermicelli
Tomaten-paprikasoep met groentenvermicelli

Bereiding

Bereidingstijd ca. 15-20 minuten

  • Was de paprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  • Kook de paprika en de helft van de wortel in het water met de bouillon en de kruiden.
  • Laat ca. 5 minuten koken.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Voeg toe aan de paprika en kook nogmaals 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Maak intussen dunne slierten van de courgette en kook in een beetje water en wat zout in een aparte pan gedurende 5 minuten samen met de rest van de wortel.
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer en giet terug in de pan.
  • Giet de courgette/wortelvermicelli af en doe de helft bij de soep en roer door.
  • Snijd de peterselie fijn en houd een paar mooie blaadjes/takjes apart voor de garnering.
  • Roer de peterselie door de soep.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in borden of kommen en leg er de rest van de courgette/wortelvermicelli op.
  • Garneer tenslotte met de extra blaadjes peterselie.

Tip:

Wil je de soep extra pittig maken, voeg dan een lepel chilisaus toe of een snufje chilipoeder.

Over Joke Paans

Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.

Laatste blogs

Keuken Banners