Pilav komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, en dan met name uit Turkije. Het is een gerecht van rijst met daarbij kip, perzik, tomaat en kruiden. Door de combinatie met de perziken krijg je een heerlijk gerecht met zowel hartige als zoete smaken.
Pilav kun je ook eten in een vegetarische versie. Ik heb een gemakkelijk en heerlijk recept voor je samengesteld van pilav met vegetarische kipreepjes in plaats van echte kip.
De zoete smaak van de perziken en de kaneel en andere kruiden passen uitstekend bij de hartige en licht pittige mix van (vegetarische) kip, paprika, tomaat en srirachasaus. Je kunt de srirachasaus ook weglaten of vervangen door een heel klein snufje chilipoeder, afhankelijk of je wel of niet van pittig eten houdt.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.