Yoghurtbollen zijn eenvoudig en snel te maken. Ze bevatten niet te veel vet, en weinig suiker (alleen van de druiven en de agavesiroop). Daardoor passen ze goed in het TipTopper dieet.
De druiven smaken lekker zoet in deze bollen. Het is een prima combinatie.
Je kunt de yoghurtbollen op veel momenten eten, bijvoorbeeld als ontbijt, eventueel met wat clotted cream en jam, bij de lunch of brunch, of gewoon lekker tussendoor bij een kopje koffie of thee.
Ingrediënten:
Voor 12 stuks
200 gram Griekse yoghurt
200 gram blauwe druiven (zonder pit)
2 eieren
1 snufje zout
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 mespuntje bakpoeder
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels agavesiroop
Bereiding:
Bereidingstijd: ca. 40 minuten (inclusief baktijd)
Verwarm de oven voor op 180oC.
Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de druiven, in een beslagkom en mix tot een glad beslag.
Was de druiven en roer door het beslag.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.
Bak de yoghurtbollen in ca. 20-25 goudbruin en gaar (controleer na 20 minuten of ze gaar zijn en verleng de baktijd indien nodig.
Laat afkoelen en haal uit de vormpjes.
Tip:
Vervang de druiven eens door ander fruit, dadels of rozijnen.
Joke Paans van TipTopper houdt van koken én lekker en gezond eten. Deze onderwerpen komen dan ook uitgebreid aan bod in haar blogs. Daarnaast schrijft ze ook graag over vrije tijd en wat zich in en rond huis afspeelt.